Om oss

Föreläsning infofilm

Intresserad av jämlikhetsfrågor?

Agenda: Jämlikhet samlar alla aktiviteter och organisationer som verkar för ett samhälle fritt från diskriminering och förtryck! Det sjuder och bubblar av engagemang och aktiviteter inom olika jämlikhetsrörelser. Men det är inte alltid lätt att hitta till allt som händer. Våra mål är att:

- Göra det enklare för fler att engagera sig i kampen för jämlikhet.
- Skapa en plats för att diskutera olika jämlikhetsfrågor, utbyta strategier och samarbeta.

Från projekt till organisation

Agenda: Jämlikhet var ett initiativ som startades i Göteborg och sidan lanserades på internationella kvinnodagen 8 mars 2014. På internationella dagen mot rasism 21 mars 2015 lanserades Agenda: Jämlikhet i Malmö. Den 16 december 2016 lanserades Agenda: Jämlikhet i Stockholm på Mångkulturellt Centrum i Fittja.

Initiativtagare och grundare till Agenda: Jämlikhet är Nora Oleskog Tryggvason och Anna Lindeborg som även arbetar som projektledare och organisationsutvecklare. Sedan starten har vi arbetar med att leda, sprida och etablera Agenda: Jämlikhet, ha kontakt med jämlikhetsorganisationer och vara redaktörer för agendajamlikhet.se. Vi har nu startat Agenda: Jämlikhet som en nationell ideell förening för att säkra hemsidornas överlevnad och utveckling i framtiden. Läs mer under Föreningen Agenda: JämlikhetDär kan du läsa mer om föreningens styrelse och hur du som privatperson kan bli medlem. 

Fyra olika projekt har sedan januari 2014 drivits under namnet Agenda: Jämlikhet genom föreningen Ladyfest Göteborg. Projekten har fått ekonomiskt stöd från Rättighetskommittén i Västra Götalandsregionen, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och från Kultur Ungdom, Göteborgs stad.  

Sedan början av 2016 har två volontärgrupper startats upp, en i Malmö och en i Göteborg, för att säkra hemsidornas överlevnad och utveckling. Samordnare för dessa grupper är Mattias Rydström i Göteborg och Marielle Jensen i Malmö sedan augusti 2016.

Vad vill du se på hemsidan? Tipsa oss! 

Volontärer i både Göteborg, Malmö och Stockholm ansvarar för att uppdatera Agendan, Bloggen och våra Sociala medier. Tillsammans arbetar vi för att Agenda: Jämlikhet ska bli den bästa platsen för jämlikhetsfrågor! Vill du jobba med oss? Tveka inte att höra av dig - du behöver inga förkunskaper utan får lära dig allt du behöver hos oss! Maila sthlm@agendajamlikhet.se för mer information! 

Agenda: Jämlikhet drivs genom att personer och organisationer skickar in tips, skriver blogginlägg och bidrar med sin kunskap och sitt engagemang.

Skicka gärna tips, tankar och synpunkter till info@agendajamlikhet.se!

Vi arbetar för att sprida sidan till fler städer och är alltid öppna för nya samarbeten! 

Instagram

Tweets

Utveckling & formgivning

Martin Egri & Marielle Jensen/Color Bug

We'll be back!

Hej! Vi bygger just nu om Agenda: Jämlikhet Stockholm. Under tiden kan du besöka Agenda: Jämlikhet Göteborg för att läsa bloggar, se vad som händer i Göteborg, eller så kan du följa oss på något av våra konton på sociala medier. Har du någon minut över tar vi gärna emot dina förslag på hur vi ska utveckla sidan. Stort tack!

Svara på enkäten Gå till sidan