Välkommen till Rosa Stationen Birkagården!

tis 17:30 (26/09-2017)  -  tis 20:30 (26/09-2017)
Karlbergsvägen 86B

Välkommen till Rosa Stationen på Birkagården, en plats där nya och etablerade i Sverige får möjlighet att mötas! En inkluderingssatsning av Refugees Welcome Stockholm och Birkagården som genomförs med stöd av Stockholms Stad.

Här finns det möjlighet för asylsökande att delta i svenskundervisning ledd av volontärer, vi har även ett uppskattat språkcafé och gemensamma aktiviteter, juridisk rådgivning och en barnhörna. 

- Språkcaféet har öppet från klockan 18:00, dit är alla välkomna som vill fika, öva svenska och få nya vänner! Ta gärna med dig en vän! 

- Juridiska rådgivningen med våra juristvolontärer har öppet klockan 18:00 till 20:30. Kom tidigt och skriv upp dig på listan i receptionen för att prata med våra juristvolontärer. 

- Svenskalektionerna kör på som vanligt. Det går bra att hoppa in under terminens gång, anmäl dig till språkintervju i receptionen. 

- Under de gemensam aktiviteterna finns det möjlighet till lekar och idrottsaktiviteter, eller vad vi alla tillsammans känner för att göra. Aktiviteterna brukar dra igång redan vid Rosa Stationens start 17:30.

- Barnhörnan har särskilda volontärer som tar hand om alla barn som är på besök eller vars föräldrar deltar i språkundervisningen.

Adressen till Rosa Stationen är Karlbergsvägen 86B.

Har du frågor eller vill engagera dig som volontär i Refugees Welcome Stockholms integrationssatsning Rosa Stationen? Mejla oss gärna på 
rosa.stationen@rwstockholm.se

Du kan också gå med i vår slutna Facebookgrupp för Rosa Stationen! Där kan du som är intresserad av att vara volontär på Birkagården, besöka tisdagarnas språkcafé eller på annat sätt bli en del i vår integrationssatsning läsa information, ställa frågor och diskutera med de ansvariga och varandra.

Här hittar du gruppen: https://www.facebook.com/groups/1686524001670808/

Varmt välkomna!

 

(Informationen kommer från detta facebookevent)