Klubb Manifest "Jalla, jalla kärlek till alla!"

tors 19:00 (28/09-2017)  -  tors 20:30 (28/09-2017)
Café String

JALLA, JALLA SVERIGE ÅT ALLA!
- eller var Medis-manifestationen meningslös?

I skrivande stund har sittstrejken som kräver att unga Afghaner får stanna i Sverige pågått i 34 dagar, först på Mynttorget, sedan Medborgarplatsen och nu på Norra bantorget. Förutom alla unga människor från Afghanistan så har detta engagerat många andra svenskar som menar att det är vår förbannade, medmänskliga plikt att inte låta dessa barn och unga - som vi först släppt in i landet under flyktingkrisen 2015 - och som startat ett nytt liv här, nu komma i kläm och slängas ut ur landet - dessutom till ett land med förföljelse och krig! Avslagen om uppehållstillstånd fortsätter att komma men kampen går vidare och engagemanget bubblar upp ju mer opinion; kunskap och mellanmänskliga berättelser vi alla hjälps åt att sprida - Klubb Manifest den 28 september är just en sådan, mycket viktig kväll!

Medverkande: 

FATEMEH KHAVARI tillsammans med unga poeter och sångare från Afghanistan. Fatemeh har varit ordförande för Ensamkommandes förbund och framträdande som talesperson för afghanerna under hela strejken och de manifestationer som arrangerats av Ung i Sverige. Hon kom själv till Sverige som flykting och har ett bultande hjärta och en karismatisk förmåga att förmedla den kunskap och känsla för situationen vi behöver. Hon kommer också läsa sin egen poesi. ”I smärtan blir vi alla poeter” säger hon. 

GUNILLA MOSHI är diakon i Svenska kyrkan och en representant också för alla de ideellt engagerade eldsjälar som på sin fritid deltagit i sittstrejken och upplåter plats i sina hem. Var går gränsen för ett hållbart personligt engagemang, är det inte för tungt att ta emot flyktingar i hemmet? Det är en av frågorna vi vill ställa till henne. 

ANNA SAHLENE är en mångsidig artist, sångerska och skådespelare. Känd från Melodifestivalen, Så ska det låta, Let’s Dance och andra teveproduktioner men också som musikalartist, bland annat i rollen som Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar, där hon spelade mot Ola Salo. Hon har också visat ett engagemang för människor i olika former av utanförskap, t ex för ungdomar på Fryshuset och hon stödjer kampen för de unga afghanerna och tron på att kultur och musik är en viktig väg till medkänsla. 

THE ROBERTS & TOMMIE SEWÓN är som vanligt husband och programvärd för kvällen. Robert Ivansson, bas och kapellmästare samt Robert Öberg, gitarr och Ted Hector, klaviatur.

(Informationen kommer från detta facebookevent)